Sakhir Tower - Barhain

STUDIO DUE LIGHTS UP THE FAB FERRARI DUO IN BAHRAIN

Woodroffe Bassett Design chose Studio Due products for lighting the top of the Sakhir Tower at the Bahrain International Circuit (BIC) on the occasion of the recent Formula One Grand Prix which has seen the Ferrari duo Leclerc and Sainz gain first and second place respectively! 

Area: Bahrain International Circuit, home of the Formula One’s Bahrain Grand Prix and Sakhir Grand Prix 
Facility: Sakhir Tower
Project Objective: The Sakhir Tower is a landmark building but when the Bahrain International Circuit adopted night races the extremely bright white lights required to light the F1 circuit made it  difficult for viewers to see this prominent building during TV broadcasts.
As such, BIC approached WBD for a video and lighting solution first to make the tower stand out against the track lights and second to make the tower’s content and colour somewhat representing the action on the track. As a national landmark it was essential that the tower’s elegant circular form would not be altered or diminished through the addition of video and lighting technology. WBD engaged Standard Vision as video system designers. Ptarmigan Integration worked as WBD’s control and systems integration consultant. Content was created by Dandelion + Burdock.


Used Studio Due fixtures:


- 48 pcs of T-BRIGHT PLUS RGBW
- 48 pcs of PARLED RGBW
- 36 pcs of ARIA L5 RGBW 

Concept, Creative Design and Content Curation: 
WBD (UK) Patrick Woodroffe, Adam Bassett and John Coman.
Lighting Control and Systems Integration: Ptarmigan Integration (Hongkong), Simon Fraser and Greg Pittams.
Technical Systems Design and Delivery: Standard Vision (USA) and Spectrum Lighting Technology (UAE)


STUDIO DUE ILLUMINA LA “FANTASTICA COPPIA” FERRARI In BAHRAIN

Woodroffe Bassett Design ha scelto i prodotti Studio Due per l'illuminazione della parte superiore della Torre Sakhir al Circuito Internazionale del Bahrain (BIC) in occasione del Gran Premio di Formula 1 che ha visto il duo Ferrari Leclerc e Sainz aggiudicarsi rispettivamente primo e secondo posto! 

Area: Circuito Internazionale del Bahrain, sede del Gran Premio di Formula 1 e del Gran Premio di Sakhir 
Edificio: Torre Sakhir 
Obiettivo del Progetto: La Torre Sakhir è un edificio simbolo ma quando il Circuito Internazionale del Bahrain ha introdotto le corse in notturna le luci bianche estremamente luminose richieste per illuminare il circuito di Formula1 hanno reso difficile la vista di questo importante edificio durante le trasmissioni televisive. 
Per tale Motivo BIC si è rivolto a Woodroffe Bassett Design  per una soluzione video e di illuminazione in primis per far risaltare la torre rispetto alle luci del tracciato ed inoltre per rendere la forma e I colori della torre rappresentativi rispetto all’azione del circuito. Trattandosi di un simbolo nazionale è stato essenziale che l’elegante forma circolare della torre non venisse alterata nè sminuita dall’aggiunta della tecnologia video e illuminazione. Woodroffe Bassett Design ha ingaggiato Standard Vision come tecnici dei sistemi video. Ptarmigan Integration ha lavorato con la consulenza di Woodroffe Bassett Design per il controllo e l’integrazione dei sistemi. I contenuti sono stati creati da  Dandelion + Burdock.

Apparecchi Studio Due utilizzati:

- n.48 T-BRIGHT PLUS RGBW 
- n.48 PARLED RGBW
- n.36 ARIA L5 RGBW 

Concept, Design Creativo e Cura dei Contenuti: WBD (UK) Patrick Woodroffe, Adam Bassett e John Coman
Controllo dell’Illuminazione e Integrazione Sistemi: Ptarmigan Integration (Hongkong), Simon Fraser e Greg Pittams.
Design dei Sistemi Tecnici e Consegna: Standard Vision (USA) e Spectrum Lighting Technology (UAE)

Old Finnieston Crane - Glasgow, Scozia